Maratonul Publicității vs. Noaptea devoratorilor de publicitate, de la Cluj

În fiecare toamnă, la Cluj, au loc două evenimente dedicate iubitorilor de publicitate. Și în această toamnă, la cinematograful Republica, a fost organizată o ediție a Nopții Devoratorilor de Publicitate și apoi, la cinematograful Mărăști, un maraton al publicității.

Interesant este faptul că, la final, după ce s-au tras concluziile, parcă mai bine a ieșit Maratonul Publicității din Mărăști, organizat de studenți de la UBB. Partea bună a fost că acesta s-a orientat către reclame românești sau cunoscute de români și că au avut ca fir roșu legătura între vechi și nou, în publicitate.

Practic, au fost prezentate în oglindă reclame vechi și noi pentru același produs, ca aici:

 

și

De asemenea, vorbitorii invitați au fost relativ interesanți, ciar dacă discursurile lor au devenit uneori prea personale,

În opoziție, Noaptea Devoratorilor de Publicitate a fost un eveniment mult mai rece, mai greoi,  cu multe reclame de nișă și multă Honda. Uneori câte un spot vesel…de Fiat

 

În concluzie, avem două evenimente de gen la Cluj, fiecare are ceva bun, dar parcă niciunul nu mai e cum erau cele de pe vremuri….

Post Author: Ligia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *