Cine si de ce incearca sa „sparga” webforcluj.ro

Luni, 3 septembrie, site-ul webforcluj.ro a fost victima unei tentative de hacking. Nu este prima incercare, dar, la fel ca si precedentele, a fost blocata de sistemul de securitate.
Cine se afla in spatele tentativei de spargere?
In atentia Renatei Brumaru,
Detinatorul domeniului de internet http://www.webforcluj.ro – http://www.webforcluj.ro – si al continutului de informatii si date gazduit de acesta,
VA NOTIFIC SA INCETATI ORICE INCERCARE DE ACCESARE A INTERFETEI DEADMINISTRARE A PLATFORMEI ONLINE.
Va fac cunoscut ca fapta constituie, potrivit art.360 din Noul Cod Penal, infractiunea de „Acces ilegal la un sistem informatic”, care se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni, la 3 ani sau cu amenda.
De asemenea, va fac cunoscut ca antecedentele dvs. (utilizarea fara temei legal a domeniului de internet http://www.webforcluj.ro, pana in decembrie 2016, insusirea fara drept a continutului acestuia, respectiv stergerea de articole si copierea altora la o alta adresa, restrictionarea si ulterior impiedicarea accesului la adresa de mail si pagina de facebook asociate domeniului susmentionat), constituie precedente deosebit de grave, care vor duce la sesizarea organelor de cercetare penala sub aspectul lamuririi contextului in care acestea s-au produs si identificarea tuturor persoanelor care se fac vinovate de savarsirea acestor fapte.
Va instiintam ca atat domeniul de internet, cat si serverele unde continutul acestuia este gazduit sunt atent monitorizate si orice incercare de accesare ne este semnalata in timp real.
De asemenea, va notificam sa incetati orice actiune de natura sa creeze in mod public impresia unei legaturi de natura comerciala, juridica sau de orice alta natura, intre mine, ca persoana fizica, domeniul de internet www.webforcluj.ro, continutul gazduit la aceasta adresa, si persoana dumnevoastra sau asociatia Web for Cluj, din care faceti parte.
Pe aceasta cale, subliniez in mod public ca intre asociatia Web for Cluj (al carei vicepresedinte este Renata Brumaru) si domeniul de internet www.webforcluj.ro nu exista nicio legatura, iar orice referire la o presupusa legatura nu are acordul meu si imi poate produce deservicii,
Ligia Niculescu
detinator Web for Cluj- webforcluj.ro

Post Author: Ligia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *